Dag 2 i Partyslava
Stiger upp, dåsig men lycklig och tar en morgonshot. We back in business baby!
Vi beger oss mot Lemontree för lite information om baren, olika glass, terminologi, ditt ansvar som bartender.
Som bartender är du: Artist, sommelier, psykolog, doktor, kock, kypare, barista, städare, flyttkarl, konstnär och en massa, massa mer. Det är inget enkelt jobb, men det är en passion och, i högsta grad, ett serviceyrke.
Som bartender är du: Artist, sommelier, psykolog, doktor, kock, kypare, barista, städare, flyttkarl, konstnär och en massa, massa mer. Det är inget enkelt jobb, men det är en passion och, i högsta grad, ett serviceyrke.
Vi har gått igenom allt som har med baren att göra. repetition är all kunskaps moder sägs det ju, men för både Per och mig har det varit mycket nytt att lära. Ingen har ju lärt oss ordentligt förrän nu. Även om denna utbildning varit både kort och pressad så har den varit otroligt berikande redan efter 2 dagar. Upplägget är genialiskt. Mycket inspirerande praktisk inlärning blandat med smakprovning, interaktion med personal m.m, m.m.
Vi fick testa en ny grej som Benji har utvecklat. En "Strawberry/Lychee vodka infusion" med ett citronskum ovanpå. Det var som inget jag någonsin provat på. Otroligt gott.
Vi drack mycket mer men det är lite hemligt. Ni får mer info sen.
PÅ kvällen åt vi tapas och grillmeny på Rambla, en av flera i raden restauranger och barer som Benji har varit med och startat upp. Först gick vi och hämtade det vegetariska med olika såser, kryddiga röror osv. Därefter kom vår servitris in med en hel bricka grillade delikatesser. Oxfilé, fläskfile och teriyakimarinerade kycklingvingar. När vi plockat allt från fat nr 1 kom nästa del. Fläskkött, kycklingfilé inlindad i bacon och massa, massa mer. Efter det var vi helt sprängfyllda. Vi missade med andra ord halva grillmenyn. Kryddiga korvar, bläckfisk, lax, musslor osv. Men det gör inget. Maten var fantastisk.
På väg ut märkte vi att det inte bara regnade. Det rann likt en flod längs med gågatan och enorma åskknallar skakade om hela innerstaden. Så vi blev som dränkta katter. Trist för oss så var de tvungna att stänga hela Lemontree, Skybar och Rum Club på grund av ovädret. Det var 60cm högt vatten i köket och alla datorer hade fått kortslutning på kontoret. Så Jens och jag gjorde raggarmove. Tog av de dränkta tröjorna och gick snabbt vidare mot hotellet, tog varsin Good Night och somnade väldigt belåtna som två egotrippade gråstenar.
Det blev en hel del fotomodeller i regnet, men inte mer. Ikväll blir det bättre. Tour de bar med Benji. 6 nattklubbar, 6 cocktails. Fast först möts vi på Lemontree för en starter drink. ;)
20 minuter kvar nu... OH YEAH!
20 minuter kvar nu... OH YEAH!
Kommentarer
Trackback