Köttfärssås
Igår gjorde jag köttfärssås. Det är nästan en högtid för mig.
Vadå? Trodde du att bara för att jag har tråkigt inte kan laga mat?
Det tedde sig som så att Kim och jag var inne i Kalmar och mellandagshandlade.
Kim köpte en ny, skitsnygg jacka, ett par skor (likadana som jag köpte) och en film.
Jag köpte 2 par skor, (Mäkta fina var de) 2 T-shirts och en longsleeve, 2 filmer och en musikDVD med Green Day, ett par sjukligt osexiga och på tok för dyra kalsonger. Humor är min livsstil. Sedan en stekgryta med non stick-yta och lite småskrammel på IKEA och en stor kasse mat på City Gross.
Nu hade jag en god anledning att inviga min nya stekgryta BIG TIME.
Köttfärs á la Sam.
800g nötfärs
200g spansk chorizo
1 paket bacon
2 gula lökar
1 rödlök
Vitlök
Krossade tomater med chili
Tomatpuré
En stor klick fransk senap
En halv flaska rött vin
Lagrad balsamicovinäger
Svartpeppar från kvarn
Salt
Ett par rejäla stänk tabasco
Timjan
Basilika
2 tärningar Mörk oxbuljong
Paprikapulver + en skum amerikansk kryddblandning med röksmak
Det var nog baconen och chorizon som gjorde susen (inkl. senapen). Nu har jag äntligen hittat det perfekta receptet! Den godaste jag någonsin gjort och den godaste jag har lagat hittills. Kim höll på att bli totalt förtvivlad när jag sa "Nu ska det bara puttra i en timme eller två."
Vi smällde varsitt glas Gran Sangre De Toro. Min sista flaska :,(
Men ack så fruktansvärt gott det var.
Nu har jag en jätteportion sallad utan salladsblad kvar i kylskåpet och tre omgångar dödligt god köttfärssås. Smakfestival.
Kommentarer
Trackback