Kalas i trippel, eller kvadrupel bemärkelse



Helgen har fyllts till bredden med kalas.

Först firade vi min äldre bror, Johan (24 år på tisdag)
Samma kväll åkte vi på födelsedagsfest hos Tess. Syrran hängde på.
Dagen efter det firade vi kusin vitamineralia, Sanna som fyllde körkortsålder. Det var en typisk släktträff. Ingen pratar riktigt sådär intressant förrän maten är klar osv. Men det var faktiskt mycket trevligt. Jag hann dock bara sitta ner i 5 minuter innan jag hade fått 3st "Vad händer ikväll/sup ner oss!-sms" och telefonen ringde till råga på allt i ett smack, så den fick jag gå ljudlös med.
Jag valde att inte dricka något på kalaset, eftersom jag inte planerade att dra iväg någonstans. Men lite sugen var jag likväl. Det fanns ju Staropramen. Fast Coca Cola gick alldeles utmärkt till den peppriga köttsoppan med färska champinjoner i (närmare bestämt "mustig vintersoppa"). Det var jättegott! Lagom sälta, inte för mycket, eller för litet av någonting egentligen.
Givetvis kom jag inte undan denna kvällen heller (kvällen innan var jag så uppstädad så jag bara tog 3 öl). Men LOK-Martin-Alexanders grannar hade fest och han tyckte jag skulle komma, så jag hängde på. Kände inte en käft, men jag lärde känna lite nytt folk. Han som bodde där, Stefan tror jag det var, hade en 7kg tung, 1½ meter lång , tam leguan som gillade att bli klappad. Den var cool. His name was Rambo...
Vidare var det en annan jäkla härlig snubbe som kallades för Danne Satan. Vi snackade länge om våld, vapen och alkohol. Å snus. Trevlig den där satan alltså.
Iallafall. Festen började väl ebba ut, eller så fick alla rycket och vi bara SKULLE till Quarnaslät, för där var det nån typ av fest som kunde vara en massa folk på. Jag gick med LOKsnubben å snackade The Game hela vägen ner i princip och lite basic psychology, för han vart lite knäckt på en tjej på festen och jag försökte muntra upp lite. Tydligen funkade det, för jävlar vad han var igång sedan! :)
Efter att vi varit där, träffat Roth och Ulrik + folk, så drog vi till EN FEST TILL! Herregud!? När ska detta mardrömsvandrande ta slut? Jo. Det gjorde det där.
Det var hemma hos Sandra i Kungshall. Jag ville dit bara för att ajg inte hade sett Zige på hela kvällen å det vore skoj att se ifall han var lika party som vanligt. Men då jag kom in tittade jag runt omkring lite å där; i soffan! Sitter.- Honken; en polare jag inte sett på säkert fyra år. Så jag flippade ju i princip ut i eufori och blev alldeles sentimental, på det positiva sättet, inte det patetiska dito. Vi konverserade om splittringen av Salebodamaffian, moppetiden, fester vi varit på och andra som fallit ut ur kretsen. Men det hela cirkulerade kring en person, nämligen Nisse. Så jag skickade över Honkens nummer till Nisse morgonen efter. Vi pratade om att ha ett litet, eller ett stort get together någon kväll. Sedan snackade Jag, Honken, Danne Satan och LOK-Martin-Alexander politik resten av kvällen. Jag är osäker på vilken tid vi alla lämnade, men det spelar ingen roll. Jag var trött likväl. Och det är jag nu med.
Jag sprang nämligen till Paradiset och hämtade min bil hemma hos Roth. Till tonerna (i mitt huvud och delvis ut ur min mun) "Sluta grogga, börja jogga!". Heeeela vägen. Oh yeah. Hoppas det hjälpte. På en mer undermedveten nivå. Vi får se.
Nu ska jag försöka så gott jag kan, att vara städad. Tills Lillasyster ska spela på Eclipse. Det kommer bli kul! Ta ledigt från jobbet dagen efter? JA TACK!

Over and stout!

Ett par ord till min lillebror.



Kim

Du är nu snart 16 år gammal. Njut av den här tiden. Nu är du fortfarande barn. Ett oskyldigt barn.
Om två år blir du 18; och från att ha varit en individ med lika rättigheter som alla andra ändras allt med en kaskadspya rakt i ansiktet på dig. Då blir du samhällets fiende NUMMER ETT! Du är ung. Du är man. Dina försäkringar kostar det tredubbla, alla myndigheter kommer se dig som kriminell, trots att du har ett brottsregister lika kritvitt som ett tomt skissblock. Förr kändes livet ändlöst, med dagar av solbadande och lekar med goda vänner men det blir det snart slut på. Du kommer bli påminnd om att livet inte är långt, utan att redan nu prompt måste du pensionsspara. Du får orangea kuvert i brevlådan, oönskad direktreklam. Bensinen går ständigt upp i pris, och jag vet ju att du gillar köra moppe nu, men när du väl skaffar bil så brakar helvetet lös i kvadrat. Köp en kärra som går på plutonium! För det lär vara billigare än bensin om två år, ifall mp & v får sina röster hörda. (För alla har ju råd att ge 26:-/liter bensin...)
Funderar du på att skaffa en flickvän? Gör inte det. Bli bög istället. Då kommer du aldrig bli oskyldigt anklagad för sexbrott. Å andra sidan får du inte lämna blod. Men vad spelar det för roll? Ingen vill ju ha ditt blod iallafall. Du är ju kille för fan. Mindre värd från 18 och uppåt. Skaffar du tjej iallafall, vilket jag egentligen hoppas på. Se till att hon är en som väljer dig. Se till att det är en som passar ihop med dig. Men gör aldrig slut med henne. Då kan hon få dig i fängelse på falska anklagelser om misshandel och våldtäkt utan bevisbördan på sin sida. Utan ens en rättslig prövning. Så skaffa dig en kille istället, för ni har inga rättigheter någon av er. Dvs. jämställdhet. Fast vänta nu? Ni kommer iallafall få gifta er. För det kommer vara fullt naturligt att män ingår äktenskap. (Det har jag faktiskt inget emot.)
Jobba och tjäna ihop lite pengar så du har råd att köpa en riktig jävla bensinslukande V8-mullrande muskelbil så du kan förorena lite innan du dör. Då kan de andra sitta och dricka kaffe latte i papperskopp och vara måna om miljön åt dig. Det går jämnt ut i slutändan.
Ta nu inte allt detta på för stort allvar. Jag tror det finns hopp för samhället, bara folk (särskilt den manliga delen av befolkningen) vågar yttra sig kritiskt mot dagsdebatten (kvinnofrågan) och säga det de egentligen tycker, så ska du se att framtiden kanske blir ljus för dig med. Jag önskar dig lycka till lillebror.

Love and hugs och ett broderligt armlås på golvet! /Sam
There is still time

Försökskaninen Sam. The Aftermath



Sammanfattningsvis var mitt försök med smärtstillande en succé. Jag mådde vare sig dåligt, eller blev särskilt "hög" på dem. (lite feber hade jag sent dagen efter, fast det berodde troligen på vätskebrist) Men jag vet nu hur Zige har det. Och det var den stora frågan när allt kommer till kritan. "Hur känns det att ha en krossad fot och inte kunna jobba för smärtan + att man är dåsig var och varannan dag?" Dessutom hade jag ont i ryggen, skuldror och armar. (Jag tillhör den skara människor som fortfarande sysselsätter sig med tungt kroppsarbete. *UGH UGH!* Vilket är SÅ 1992...)
Många som jag har berättat om experimentet har varit strängt ifrågasättande kring varför i all sin dar jag skulle få för mig att göra något sånt. "Du är ju galen" eller: "ja, du, det var väl inte speciellt smart..." So what? Som Elton John så fint uttrycker sig i en av sina hits: "I´m still standing".
Ni tvivlare. Begrunda detta: Inga skadliga bieffekter. Säker dosering, med handledning av en van "intagare". Klara och specifika instruktioner om användning och eventuella bieffekter. Övervakning. Risk: Obefintlig.
Hur tror ni det går till när de framställt medicinerna? När de väl ska testas på människor? Letar de då upp specifikt sjuka människor som inte har något att förlora? Nej. De annonserar ut att de ska testa ett nytt läkemedel och behöver "försökskaniner". Skulle min egen vän lura i mig något som är farligt? Skulle inte tro det. Så gnäll inte. Jag är ingen idiot. Jag är bara människa. Och människan är nyfiken av naturen. Dessutom är jag man och fakta är att män är mer riskbenägna än kvinnor. (YES! Där fick jag in en fackla till i den missledda jämställdhetsdebatten!)

Slutligen. Ett tack till glada uppmuntrande läsare och goda vänner.
Tack Zige för en kul kur och en trevlig kväll igår.
Over and out.

Försökskaninen Sam (forts.)



YESSSSS! PkwaaaaaaH!

SEX stycken Panocod! Märkte inget av de första (inte mer än att jag spelade sjukt mycket bättre på Guitar Hero...)
Så jag tog två till. Då började mina armar och ben bli tunga. Det var en lätt svällande känsla i armveck, lår och kuk (näe. Jag bara skojar, inte i kuken... :D) Sedan blev mina pupiller dubbelt så stora, eller mer. Huvudet kändes tyngre och jag var oerhört avslappnad. Det kändes ganska skönt. Men jag hängde med bra på allt i filmen. Upptäckte att min engelska blev bättre.
Jag väntade en stund till, tog 1st panocod och märkte effekt ganska snabbt. Allt blev lite roligare och jag började känna mig nöjd med min tillvaro. Zige och jag snackade en massa. Babbel om det vanliga. Fest, flickor, träning och våld. Å så Family Guy-citat, givetvis!
Efter den sjätte var jag ordentligt mör i kroppen. Det var en mycket skön känsla. Märkte inte av någon smärtlindring direkt. Bara att alla ställen där jag hade värk kändes mycket tunga och avslappnade.
Då jag ställde mig upp (i rent vetenskapligt syfte) svajjade kroppen till lite lätt. Men jag var fortfarande skärpt. Det var min kropp som inte hängde med bara. Det kändes som efter 6st Gin & Tonic och ett glas tourettes syndrom. Eh va? Aowkej. Nu bara svammlar jag. Klockan är 23:50 och jag ska stiga upp och montera gravstenar med NinjaLeif klockan 7 på morgonen (D.V.S. jag stiger upp halv 6)

Sammanfattningsvis. Jag var lite smårädd efter 4st, men sedan blev det mer: Whatever... och så var det inga problem. Nu mår jag skitbra och är väldigt trött. Tror att jag har blivit temporärt impotent och det kliar på höger sida av ryggen, nacken, vänster stortå och höger ljumske. Sedan är armarna mycket tunga. Men det känns som att jag är mycket tillfreds med min livssituation och jag har kommit på vad jag slutligen ska jobba som (efter ett par år som Sveriges yngste stenhuggare) nämligen Riskkonsult. Hela planen arbetade jag ut medan jag pratade med Zige, tittade på Blood Diamond och kliade mig på mina latsmuskler som jag just nu är väldigt nöjd med.

Over and out.
/StonedSamsonite

Försökskaninen Sam



Okej. Klockan är nu 20:19. För 4 minuter sedan svalde jag 2st panocod, som är smärtstillande.
Bieffekterna är: Slö i huvet, lugn känsla (som att vara hög), torr i munnen (i vissa fall) och så känner man sig nedstämd. Åh. Just det! Allt blir i slow motion. (Blir kul att spela Through The Fire And Flames på Guitar Hero sen...)
Om en stund ska jag ta två till. Sedan ska jag och Zige se Blood Diamond. Tydligen ska man ta en eller två till. Men det skippar jag. Vill inte överdosera något främmande...
Rätt skönt faktiskt. Har haft ont i skuldror, armar, rygg och nacke efter alla tunga lyft (förvisso bara träningsvärk eftersom jag iallafall inbillar mig att jag lyfter ergonomiskt korrekt)
Var det bra att svälja ner dem med en kopp starkt kaffe? Ah ja. Skit samma. Det ska bli intressant att se vad som händer :D

Okej. Nu inväntar vi bara nästa dos. :)

(återkommer)

RSS 2.0