Superchips


Jag var hos Emil och Camilla häromdagen för att se filmen "Livet från den ljusa sidan" med Jack Nicholson. De hade bunkrat upp ordentligt! Två skålar godis och en stooor påse chips. Inte vanliga chips, utan superchips. Större, krispigare och med mer smak än vanliga chips. Han var helt fast. Köper inga andra chips nu, sedan dess. Och, jag förstår honom. De var något extra de där.

Men samtidigt. Varför i helvete äter vi svenskar så mycket chips? SÅ gott är det inte och du luktar apa i munnen efteråt; ända in på dagen efter.

När jag köper chips (eller andra konsumtionsvaror. Jag säger inte mat här för det vore missvisande. Chips är inte mat.) försöker jag hitta några där jag kan få fram lite mer specifikt vad de innehåller. Eller rättare sagt, vad de INTE innehåller. Inte vegetabilisk olja (vilket kan vara i princip vilken annars oanvändbar restprodukt som helst). Inte för många artificiella smakämnen och smakförstärkare. Det sistnämnda är vad jag föraktar allra mest. MSG. Monosodiumglutamat. Även känd som natriumglutamat eller E621.

"Effekten av stor konsumtion eller för den som är känslig kan bli den så kallade “Chinese syndrome” då man kan får magont, huvudvärk och halsbränna. Epileptiker brukar också vara känsliga. Djur som testats under en längre period har, enligt uppgift, fått hjärnskador. I vissa länder är glutamater välkända och används inte i maten. Det finns till och med restauranger som skyltar om att de inte tillsätter glutamater. Thailands regering har stoppat glutamat i skolmaten."

"Gruppen som innefattar de allvarligare smakstärkarna är E621 till E624. Utan att göra listan allt för lång kan några av biverkningarna bli svår huvudvärk, fosterskador, röda utslag, astmaattacker, extrem vrede och djup depression. Just glutamater har fått ökad användning i livsmedel under de senaste åren då det är ett billigt sätt att få maten att smaka."

Källa: http://www.halsogruppen.se/dok/artikel%20glutamat.htm


Så vad har det här med superchips att göra?
Varför smakar superchipsen så mycket mer än de andra chipsen?
Enkelt serru. De har skickat in ännu mer smakförstärkare, jästextrakt och dessutom tillsatser som gör chipsen lite krispigare, sorterat bort de mindre potatisen (näe. Inte för hand!) och vridit temperaturreglaget ett snäpp uppåt på ugnarna.

Min fråga är. Nu när svenskarna har blivit, tror jag, litet mer medvetna om snusket i maten... Hur kan detta slå igenom? Okunnskap? Skäms "mat"producenter!

Snigel


Usch. Jag var ledig igår. Ingenting bra kom ut ur det.
Jag gjorde så gott som ingenting. Gick bara omkring och var slö. Som en snigel.
Spelade väl en hel del TV -och dataspel. Kom rätt långt på Assassins Creed 2. Nice. Fixade nya bilar till Forza Motorsport 3. Jävla coolt spel det där. Fast jag hade högre förväntningar på det om jag ska vara ärlig. Tur att jag bara gav 199:- för det. Inklusive en del banor och extra bilar. Ska du köpa spel så ska du köpa "bundle"!

Oooooh. Sitter här med en god, ljus lager och lyssnar på Eddie Vedder. Life is good.

Men det stör mig lite att jag inte riktigt kan koppla av då jag är ledig mitt i veckan.
Varken Danne, Björn eller någon annan av mina fiskarvänner kunde bege sig ut med mig heller. I så fall hade avkoppling varit nemas problemas. Men icke! *suck*

Den här musiken är så jävla bra. Allt ifrån Den fantastiska filmen "Into The Wild". Måste se den snart igen.
Bland de bästa (om det nu går att skilja dem åt. Alla är fantastiska) är spår som "Society", "Rise" och "Hard Sun".
Lycka. Ren och skär lycka.

Undrar om jag inte ska ta en sån där öl till? Vänta lite tills senare kanske.
Sedan måste ju lillebror få en imorgon på sin födelsedag. 18 blir han. Lille Kim som i mina ögon fortfarande är 14.
Han kommer få ett sjuhelvetes firande hur som helst. Vi har planer!

Om 20 minuter ska jag se på senaste avsnittet av Fringe med Emelie, sedan vidare till Jimmy för att se Avatar på stor duk med bra ljud och grym bild. Längtar dock ännu mer tills jag får se den hos Christoffer. Kommer vara mäktigt där nere nu när allt är på plats. I hans biorum.


Nähe. Far och flyg eller nåt! Ska värma upp med lite bilspel innan the ex kommer upp och sällskapar. :)
Tjo flöjt eller nåt!

Nu börjar det sväva i huvudet igen


Hörde på en mycket intressant dokumentär från History Channel att 95% av koden i vår DNA består av "skräp". Resterande 5% är våra gener och allt som beskriver vem vi är, hur vi ser ut m.m.
Detta fick mig att tänka sådär igen.
Tänk om. Tänk om allt det där inte alls bara är skräp. Varför skulle det bara vara skräp? Vad är det för skitsnack? Skulle jag bestå av 95% skräp eller? Knappast!

Så kom jag in i spåret igen på väg hem från en lååång helg. Jonas fest igår kväll och trippelkalas hos Far idag. Jag var fullkomligt slut i kroppen vilket gjorde att huvudet gick på fullvarv. Dels för att hålla mig vaken och vid liv. Kvar på vägen. Dels för att det bara var skit på radion. Samtliga kanaler och skivan jag brände härom dagen fungerade inte. Skitbrännarjävel.

Hur som helst.
Förmodligen så är det där "skräpet" inte alls skräp.
I dokumentären spånade de att det kunde ligga en dold kod, ett budskap av någon sort, gömd inuti vår DNA vilket vi måste utvecklas till en viss intelligensnivå för att förstå. Med andra ord är vi alla, enligt dessa professorer och forskare skapade utav en högre utvecklad ras, människoliknande "gudar" om du vill; i syfte att arbeta åt dem. Från början bryta guld, framställa energi m.m. Väldigt spännande dokumentär som jag skulle kunna skriva om i flera timmar. Men jag besparar mitt tangentbord den smärtan.
Serien rekommenderar jag varmt. "Ancient Aliens"

Jag tror däremot inte att utomjordingar åkte hit och förökade sig med oss. Istället tror jag att våra förfäder var enormt mycket mer avancerade än oss.

95% skräp. my ass!
De där 95% är bara oaktiverat förmodligen.
Tankeläsning, förmågan att flytta föremål med tankens kraft, sånt tror jag finns gömt där.
Detta har jag grubblat på i flera timmar.

RSS 2.0