Resan har börjat


Idag köpte jag ett par vandrarkängor inför Min och Björns resa till Peru.
Meindl Borneo, ganska högskaftade läderkängor. Rejält stabila och komfortabla!
Jag passade även på att handla ett par slitstarka och luftiga byxor.
Provade en hel del olika. Det blev till slut ett par snabbtorkande vind- och vattenavvisande, khaki/svartfärgade Ljunghags med en hel del bra fickor och funktioner. Dessutom hade de oslagbar passform gentemot de andra alternativen. Ett solklart val som jag nog kommer tacka mig själv för flera gånger.


Wax on, wax off

Nästa inköp blir en skaljacka. Men det får vänta minst två månader. De är så otroligt dyra. De på rean kostade från 2500-4300:-. (iofs. Naturbolagets priser men...) Det är lite väl mycket för en enkel stenhuggare att lägga ut ovanpå kängor och byxor just nu.

Planen är att ha med oss så litet som möjligt så vi kommer bara packa 2 par byxor, extra skor, skaljacka, 1 varm tröja, T-shirts, ett par uppsättningar strumpor och kalsonger, några hygienartiklar, skovård, vattenflaska och kanske något litet extra. Något medel mot insekter kommer vi köpa lokalt. Helst av någon indian. De borde veta vad som fungerar.

Vi ska gå på museum och stadsvandring i Lima, shoppa och äta gott i Cuzco, beskåda terrasserna i Ollantaytambo, och framför allt färdas via Incaleden upp till Machu Picchu som är resans ultimata mål.


Så nu har jag ett halvår på mig drygt att gå in mina nya skor för att ge dem rätt passform. Det känns som att jag ska resa nästa vecka!

Tron Legacy 3D

Ett enda ord. Mighty.




Fan vad jag älskar 3D. Fan vad jag älskar science fiction. Fan vad jag älskar elektronisk musik. Allt i en enda symfoni av fräna effekter och ett grymt soundtrack, courtesy of Daft Punk, mother fuckers! Jag vill se den igen. Snart. Det var så jävla coolt, även att storyn var ganska ostig. Men vilken häftig miljö. Digital kärlek rakt igenom.

SWOOOOSH!

 

En hel film med nästan exklusivt min absoluta favoritfärg. Awesome.

 



Band of Brothers


Hade en genomawesome helg med Jens fre-lörd.
Även om tåghelvetet kom in 1½ timme för sent (Heja SJ) hann vi sitta ner en god stund på Harrys och garva lite åt det mesta. Tur vi inte drog med de där tjejerna hem på efterfesten sen. Det gick uppåt och utåt för Jens nämligen. Rena rama kalvdansen! Först julbord, sedan ut med mig. Inte bra. Jag mådde bra dock : ) Satt och sjöng till sent om småtimmarna.

När vi vaknade var allt vatten i Kalmar slut och en otroligt skitnödig Jens blev inte bättre av att gå på stan och leta julklappar i 4 timmar. Men jag hade vatten hemma i Nybro åtminstone. Så efter den smällen och lite fika med syrran och Christoffer satte vårt Band of Brothers-maraton igång. Vilken bra serie! Inte alls oväntat i och för sig. Men jävlar, vad bra den var! 7 timmar satt/halvlåg/hängde vi i soffan. Ända gångerna vi flyttade var mellan avsnitten då det grejades med mat, vodka on the rocks eller toalettbesök.

Köttgryta med färsk persilja och en winter ale till det. Yummy.
Jens hade också ett kilo godis som han fick från Telenorbutiken för de var så dyra.



Såhär kan man också titta på TV.



Såhär kan man också somna.



På söndagen såg vi de tre sista avsnitten. WOW. Det var starkt. De sista scenerna var gripande. Allt som allt, 10 timmar Band of Brothers ca. Det är inte dumt för en slöhelg.

RSS 2.0