Skapelsen i teori


Det går nästan inte en dag utan att jag tänker på vad jag vill göra.
Vad jag ska bli. Hur jag ska nå dit. Vägen, målet, alla hinder, tiden.
Tiden är min fiende och min lärare.

Jag ser mig själv hållandes dödskallar i svart diabas, förvrängda ansikten i marmor. Änglar och demoner, precis som Bernini. Jag har fått mycket inspiration ifrån den abstrakta konsten. Samtidigt som jag lider av perfektionism i mitt skapande. Jag blir ibland mycket upprörd över halva millimetrar när jag i själva verket får ha en felmarginal på 4mm. Alla kanter ska vara tydliga, vinkelräta eller väl rundade och snygga. Inga defekter får synas, eller helst inte finnas alls.

Jag gjorde en sten i ljusgrå granit till Ronneby kyrkogård. Gradad framsida och råhuggna kanter. Tror måtten var 90 hög X 50 eller 55 bred. De kanterna blev absolut perfekta. Varje gång jag går förbi den stannar jag till, stryker handen över den huggna toppen och nickar för mig själv. Det här blev riktigt bra. Hoppas ingen ser det bara! Då undrar de nog vad som förssiggår.
Jag har en annan som är ett riktigt trumfkort. Den polerade, hjärtformade naturstenen. Både Leif och jag stannar varje gång där vid och står tysta ett tag. Den kunde inte blivit bättre.

Så många idéer, så lite tid.
Samtidigt som jag vet att jag utvecklas i god takt här i Sverige kan jag inte komma ifrån att denna marknaden är så tråkig. Ingen beställer något utmanande längre. Vad mycket roligare det hade varit att syssla med det här för 100 år sedan. Då folk inte bara tänkte på pengar och leverenstider. Det tar död på arbetsglädje. Om några år är det ett sedan länge glömt begrepp. När maskinerna tar över. Men en maskin kan inte göra allt, än.

Tvättberg


SSSsssssatan vad kläder jag har då!
Hittade shorts längst ner i tvättkorgen.
Någonting som tyder på att jag fyllt den sedan minst en månad tillbaka. Inte bra.
Fem maskiner tvätt blev det och lär bli en timme övertid på tvättschemat. Blå GAPhals också!

Det blir nog ingen kvällens drink ikväll. Fast imorgon kanske. Vi får se vad det kan bli.



BTW. Hur fan... Näsan? Stackars unge. Och bildfilen heter "ears"!
Ja, det är ju det första man tänker på...
-Doktorn, det är nåt fel på mina öron.
-Näääeeeh... De verkar friska. Men du... Din... eeeeh... näsa?
-Vem kallar du näsa!!?

Kommer ihåg när parlamentet textade om vad politiker sade och det var en fransman med en skitstor näsa som pratade. De dubbade och lade till texten i stil med: "Jag kan en jättekul historia. Den handlar om en kille som hade jättestor näsa. Alla tittade och pekade på honom. De skrattade och sa: Haha, vilken stor näsa... En jättekul historia"

Jag brukade skratta så jag låg dubbelvikt åt de där. : )
Saknar gamla parlamentet och Snacka om nyheter med Stellan Sundahl.
Det var så jävla bra. Blev uppriktigt ledsen när han gick bort. Sven Melander var aldrig lika bra...

Calvados Cocktail


Denna kvällen tillägnar jag världens bästa äppelbrandy och ett klassiskt recept på en elegant och välbalanserad cocktail. Nämligen Calvados Cocktail. Drinken uppträdde först 1930 i "The Savoy Cocktail Book" och är en klassiker som för lite åldersrespekt med sig.

4.5cl Boulard Pays d'Auge Calvados (eller någon enklare ifall du inte vill grogga med finspriten)
4.5cl färskpressad apelsinjuice
2cl Cointreau
2 stänk Angostura bitter (eller orange bitter)

Skaka med is och sila ner i ett kylt cocktailglas.


Uppfriskande! Vill ha en till. Om en halvtimme. Men imorgon väntar jobbet och jag gillar inte att vara morgontrött.

Jag använde Angostura. En ingrediens som jag har mycket svårt att klara mig utan.
Givetvis finns det fler varianter av drinken. Men jag gillar denna skarpt.
Prova den!

Kvällens drink


Sedan jag kom tillbaka från Bratislava har jag suktat konstant efter en riktigt välgjord Manhattan.
Ikväll fick jag en snilleblixt. Varför inte röra den med whiskymarmelad istället för orange bitter och sedan byta ut Grand Mariner mot Cointreau och kalla den Manhattan Continental. Eller Breakfast Manhattan. Klingar ju kanske lite fel med tanke på karaktären på drinken. 8cl sprit är ju väl inte rekommendationen för en lyckad morgon. Men en ack så lyckad avslappning efter en hård dag.

So here we are...

4cl Woodford Reserve Bourbon
3cl Martini Rosso
0.5cl Cointreau
2 stänk angostura bitter
whisky-marmelad

Blanda ingredienserna plus lite av marmeladen i ett rörglas.
Rör om med barsked.
Fyll rörglaset med is och rör om ordentligt tills drinken är riktigt kall. Minst 40sek!
Sila ned i kylt martiniglas.
Lägg en tesked av apelsinmarmeladen i glaset och rör om försiktigt.
Njut!




Helt fantastiskt gott.

RSS 2.0